Piščančje meso in izdelki Pivka
Pivški piščanec je priznan v 18 državah sveta. Je prvi v Sloveniji, ki je prejel certifikat Skrbna reja 100% brez antibiotikov.
Slovensko podjetje Pivka perutninarstvo d.d. simbolizira zanesljivost in skrb za kupca. Aktivnemu potrošniku zagotavlja kulinarični užitek ob vsakodnevnem prihranku časa. Ob tem pa so še trije dobri razlogi, da preizkusite pivškega piščanca.
1. Slovensko poreklo
Pravo smer in najvišje standarde si Pivka začrta že na samem začetku in tako poskrbi za nadzor celotne verige: od priprave krme in skrbne reje do pakiranja mesa in priprave okusnih kulinaričnih dobrot ter njihove poti do prodajnih polic. Meso se ponaša s certifikatom Izbrana kakovost Slovenije, saj pridelava in predelava potekajo v lokalnem okolju.
2. Dolga tradicija
Pred približno 100 leti so gospodinje iz Pivškega, Brkinov in Krasa vzgajale piščance za svoje potrebe doma. Hkrati pa tudi za prodajo na tržaški tržnici, kjer je zanje vladalo veliko zanimanje. Ti piščanci so bili večji, čvrsti in okusnejši.
Burja, veliko sončnih dni in ugodna mikroklima nudijo tudi danes izvrstne pogoje za rejo piščancev. Na tej bogati tradiciji reje temelji tudi Pivka perutninarstvo d. d., ustanovljena leta 1959 iz posameznih zadrug kot Perutninski zavod “Kras”.
3. Bogata ponudba
Iz lahkega piščančjega mesa pripravlja Pivka piščančje meso za peko in žar, salame, šunke in hrenovke. Usmerja se v razvoj in zagotavljanje najvišje kakovosti, kar dokazujejo tudi številna priznanja, medalje in certifikati.
Vabljeni, da jih obiščete v lokalni prodajalni na Kalu (pon-sob).
Več o zgodovini in izdelkih: www.pivkap.si
Pivka perutninarstvo d.d.
Kal 1, 6257 Pivka
Telefon: 05 70 31 000
E-mail: [email protected]
Spletna stran: www.pivkap.si